Masterclass Pinterest zakelijk inzetten

Wil jij een krachtig wapen toevoegen aan je Social Media arsenaal?

Dat kan met de masterclass Pinterest zakelijk inzetten. Leer alles over de kracht van Pinterest en hoe je deze optimaal kunt inzetten. Ontdek hoe je je doelgroep het beste bereikt met Pinterest.

Leer hoe je je Pinterest account optimaal inricht, met welke borden en welke pins. Ontdek ook hoe je je website slim inzet in combinatie met Pinterest. Na het afronden van deze masterclass heb jij de tools in handen voor het maken van jouw Pinterest strategie en heb je de eerste praktische stappen in die richting gezet!

Praktisch bekijken we tijdens de masterclass onder andere de volgende zaken:

N

Hoe richt ik mijn profiel slim in?

N

Hoe maak ik effectieve pins?

N

Welke tools helpen bij het pinnen?

N

Hoe genereer ik met behulp van Pinterest zo veel mogelijk traffic naar mijn website?

N

Hoe verifieer ik mijn website op Pinterest?

N

Hoe zet ik groepsborden en verborgen borden in?

N

Hoe zet ik Pinterest Rich Pins in?

N

Hoe zie ik wat er van mijn website is gepind en hoe ga ik daarmee om?

Suzanne Wartenbergh, de #PinDoctor

Suzanne Wartenbergh, de #PinDoctor

Suzanne heeft zich gespecialiseerd in Pinterest. Als #PinDoctor pint Suzanne dagelijks en volgt ze alle Pinterest-ontwikkelingen op de voet. Ze deelt haar kennis via blogs o.a. voor Frankwatching, e-books en social media. Ze treedt op als spreker en begeleidt organisaties bij het inzetten van Pinterest.

juni 2017

Zpot, de Meern

Op welke vragen krijg je antwoord tijdens deze masterclass?

Wat is de kracht van Pinterest en hoe zet ik deze in voor mijn bedrijf?

Elk social media kanaal kent zijn eigen krachten. De inzet van social media is pas effectief als je deze unieke krachten weet te benutten. Anders kost het je veel tijd en levert het je niets op. Als je weet wat de unieke kracht van Pinterest is en begrijpt hoe je deze voor jouw bedrijf kunt gebruiken, is dat de helft van je succes!

Hoe maak ik optimaal gebruik van de Pinterest functionaliteit en zet ik deze effectief in?

Om Pinterest effectief te kunnen inzetten, moet je weten hoe het platform praktisch werkt en welke taal er wordt gesproken. Pas dan kun je zien hoe jij daar met jouw Pinterest strategie bij kunt aansluiten. Zo voorkom je het maken van basale Pinterest fouten.

Hoe bereik ik mijn doelgroep op Pinterest en laat ik mijn doelen daarbij aansluiten?

Het is heel verleidelijk om op social media, en dus ook op Pinterest, vooral te vertellen wat jij kwijt wilt. Zenden noemen we dat. Maar is dat ook waar je doelgroep naar op zoek is op Pinterest? Wil je succesvol zijn op Pinterest dan is het belangrijk jouw doelen te matchen met wat je doelgroep op Pinterest doet.

Hoe richt ik mijn Pinterest account effectief in en zet ik ook mijn website in voor het behalen van mijn Pinterest doelen?

In het wilde weg Pinterest borden maken en pins plaatsen, levert je zeker resultaat op. Maar is dat ook het resultaat waar je naar op zoek bent? Met een goed doordacht account behaal je betere resultaten. Zeker als je hierbij je website betrekt. Daar worden pinners immers klanten!

Waarom is interactie belangrijk op Pinterest en hoe ga ik die aan met mijn doelgroep?

Interactie is het stuk ‘social’ van social media. Daarom kan interactie niet ontbreken in je Pinterest strategie. Er zijn effectieve manieren van interacteren en manieren die minder succesvol zullen zijn. Belangrijk dus om te weten wat ‘done’ en ‘not done’ is op Pinterest.

Hoe weet ik of ik succesvol ben op Pinterest en hoe stuur ik bij als dat niet zo blijkt te zijn?

Je pint volgens je plan, maar levert dat je op wat de bedoeling is? Of verandert er misschien iets binnen je markt of je doelgroep waarmee je plan ineens niet meer zo effectief lijkt te zijn? De enige manier om hier zeker van te zijn en op te kunnen inspelen is je succes monitoren en bijsturen waar dat nodig is.

Praktische informatie

Zelf aan de slag

Tijdens deze interactieve masterclass zal Suzanne Wartenbergh, de #Pindoctor, niet alleen veel vertellen en laten zien, je gaat ook direct zelf aan de slag. Want je zult wel gemerkt hebben dat je Pinterest moet beleven om de mogelijkheden van het platform te zien en te begrijpen.

Neem je laptop dus mee!

Aantal deelnemers

Minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers.

Locatie

Zpot
Zandweg 116B
3454 JZ De Meern

Vragen

Neem contact op met Jiska mail@jizzca.com.

Laat je gegevens achter om op de hoogte te worden gebracht van de datum van de eerst volgende Masterclass.